Wie zijn wij

FYSIT is in 2014 opgericht. In mei van dat jaar belde Jan Willem naar Niki om te vragen of hij hem kon helpen met een idee. Het thuis doen van oefeningen, wanneer je fysiotherapie nodig hebt, kan toch anders dan via een statische afbeelding op een blaadje, of vanuit het geheugen. De oefeningen thuis nadoen naar aanleiding van een video heeft een veel betere beklijving. Leuk idee, maar allebei hadden geen verstand van het maken van websites. De introductie van Joost in het team was snel gemaakt. Deze drie werden het centrale team achter FYSIT.

Jan Willem

Een keer tijdens een potje basketbal brak ik mijn enkel. Ik sprong omhoog, landde verkeerd en vervolgens hoorde ik ‘krak’. Na vier weken gips en twee weken loopgips had ik fysiotherapie nodig. Ik kwam bij Niki in de praktijk en na uitleg en oefenen aldaar kon ik thuis verder trainen. Ik kreeg een blaadje vol met afbeeldingen en korte beschrijvingen mee. Dit kan beter, dacht ik. Een online platform waar mensen oefeningen kunnen bekijken als zij zelf aan het trainen zijn. Ik werd in het begin verantwoordelijk voor de vormgeving en de afbeeldingen. Ook werd ik het gezicht van de video’s. En zo ben je ineens sportacteur.

Niki

Voordat FYSIT er was heb ik al vaker nagedacht om een online platform te maken ter ondersteuning voor fysiotherapeuten. Maar waar moet je beginnen? Ik zit al meer dan tien jaar in het vak en het is een zeer dynamische wereld. Toen Jan Willem belde was dat het duwtje dat ik nodig had om mij voor een online platform in te zetten. FYSIT had alleen meer nodig dan alleen video’s van oefeningen. Er is ook achtergrondinformatie van aandoeningen nodig. En ook informatie over preventie. Wij bij FYSIT zeggen altijd: voorkomen is beter dan genezen! Ik werd zo dus logischerwijs verantwoordelijk voor de content.

Joost

Online techniek vind ik altijd al interessant. Na mijn studie informatica aan de universiteit ben ik met een kompaan een bedrijf gestart dat websites maakt en beheert. Dit is doorgegroeid naar online shops, supply chain management en aanverwanten. Via Jan Willem en Niki kreeg ik het idee van FYSIT voorgelegd en ik was direct enthousiast. Niki hielp mij eerder met een lastige blessure, die zijn ontstaan kende in een ontregelde beweegketen. Jan Willem kende ik al langer. FYSIT is een concept waar wij doorgaans binnen onze bedrijfsactiviteiten weinig mee doen, maar wel één waardoor wij op een andere manier zijn gaan kijken naar onze eigen producten en vice versa. Dan ben je opeens verantwoordelijk voor de online techniek.

Ga altijd verder

Wij bij FYSIT kijken continu wat wij kunnen verbeteren, aanvullen, wijzigen of toevoegen. Dit is een doorlopend proces, zowel hier bij FYSIT, als ook in samenwerking met onze partners. Nieuwe informatie over aandoeningen. Nieuwe video’s van oefeningen. Extra informatie over preventie en hoe je blessures kan voorkomen. En zo…

Fit met FYSIT!